FORUM AUDIO VIDEO ŚWIATŁO i DJ
08-09-2010, 15:16:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?
Aktualności: Działy dostepne tylko dla zalogowanych: FAQ-Tutorial Zone, DJ tuts & tests, Recenzje - Analog Deck, Recenzje - Mixer, Recenzje - DIGITAL, Vinyl orass Inne Nośniki, Światło i Wizualizacje, Hyde Park, Relax i Muzyka, Nasze setup'y, BAZAR... zarejestruj się już TERAZ!

Dołącz do TEAM'u: Allen & Heath, DENON, Ecler, Numark, Technics, NEW! Reloop !
Ostatnie dodatki na forum: proste wklejanie VIDEO w posty, łatwy UPLOAD dużych plików
>> ZAAWANSOWANE WYSZUKIWANIE TEMATÓW <<>> FORUM na TELEFON <<

Strona głównaPomocKalendarzZaloguj sięRejestracja
Strony: [1]   Do dołu
Drukuj

Autor Wątek: Klawiatura MIDI  (Przeczytany 738 razy)
Xitro
DENON.team
C-3PO
*

W najblizszym czasie chcę zakupic klawiature MIDI 61 klawiszy. Srodowiska w ktorych bede pracowac Ableton/FL Studio. Wstepnie zastanawialem sie nad M-Audio Axiom 61, budzet okolo 1200 zl, jesli bedzie naprawde warto zainwestowac to moge go zwiekszyc. Zaznaczam ze bedzie to moja pierwsza stycznosc z instrumentami klawiszowymi :) Co wy polecacie lub odradzacie.
07-05-2010, 18:01:00

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

hey vinyl dj! your girlfriend prefers 17 inches!

AKAI MPK49
07-05-2010, 18:52:32

PiorOOn
Obi-Wan

Ja bym Ci novation'a polecil np cos z serii sl troche wiecej bedziesz musial wydac ale mysle ze warto(bardzo mily feeling klawiszy oraz wielki plus jakim jest automapa).
07-05-2010, 19:39:48

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

no własnie co do klawiatury to novation = takase syntezatorówa ... AKAi ma półwazone klawisze + pady perkusyjne + metalową obudowę ... inna liga .
07-05-2010, 20:07:11

PiorOOn
Obi-Wan

Aczkolwiek spotkalem sie juz z wieloma opiniami ludzi ktorzy narzekaja wlasnie na klawisze w akai sam osobiscie nie uzywalem wiec nie wiem ale mam novation i jestem w pelni zadowolony. Nie chce poprostu zeby sie kolega na mine wpakowal. Najlepiej Xitro jakbys sprawdzil w jakims miejscu obydwie klawy - AKAI i NOVATION i zadecydowal ktora Ci lepiej lezy
08-05-2010, 00:45:50

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

jak ja uwielbiam takie teksty ... dziss ...

novacja przy akai to plastik przy zawodowym parapecie ... różnica co najmniej dwóch klas + pady jak z MPC masz gratis .

nie ma nawet jednego konkretu w którym akai przegrał by z tym twoim ...

klawiatura - o wiele lepsza
obudowa - metalowa
+ zawodowe pady

Te sterowniki novacji to hardwareowo poziom każdej innej, taniej chińskiej zabawki za 3-5 stów... jedynie designem się różnią i oprogramowaniem . jeszcze nie widziałem aby ktoś po testach obu nie wybrał AKAi'a ... po wyjeciu z pudełka gołym okiem widać różnice klasy .
08-05-2010, 00:56:12

PiorOOn
Obi-Wan

To Twoja ocena DECKu jako czlowieka z tego biznesu oceniasz sprzet jezeli chodzi o jakosc wykonania -materialy itp a ludziom poprostu chodzi o feeling i latwosc obslugi. Wiem ze AKAI moze byc wykonane lepiej ale wiem tez ze ludzie wyzbywaja sie akai i przezucaja na novation i CME wiec to chyba cos znaczy...
08-05-2010, 11:29:25

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

feeling i latwosc obslugi

feeling: klawiatura w AKAi jest "pół-ważona" -> klawisze sa większe (masa), inaczej zawieszone i lepiej reagują ... własnie w kategorii "filing" AKAi najbardziej masakruje novation .
łatwość obsługi: podpinasz USB ... i koniec ...

automapa jest wtedy troszkę przydatna jak masz 10 kontrolerów nawieszanych ... przy jednym klawiszu to bezsens .

to, ze TY wybrałeś novation nie oznacza, że jest to ostatni cud świata ... ja to porównywałem z wieloma innymi klawiaturami i szału nie robi . dokładnie identyczne hardwareowo klawisze są za kilka stów - takie OM'y jak np. MIDI-TECH

i TAK! CME to porządny sterownik ... ale nie tańszy niż AKAi ... i nie ma padów .

.... i nie mów mi co się sprzedaje, bo to ja mam sklep i widzę czego więcej idzie nie tylko u mnie ale i u dystrybutorów ... AKAi jak wypuscił pierwszy MPK to był dziki szał - teraz nie dawno wyszło więcej modeli ... ale i tam MPK49 nadal rządzi niepodzielnie .
08-05-2010, 11:58:04

PiorOOn
Obi-Wan

Tak DECKu masz racje - jak zwykle... :P

Do Xitro - idz do sklepu i obczaj co Ci bardziej sie podoba ktore klawisze Tobie osobiscie lepiej podchodza i co Ci jest potrzebne(suwaki pokretla itp)

PZDR
08-05-2010, 15:02:11

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

pewnie, że mam rację, bo pracuję w tym wiele lat i pewne rzeczy są bezdyskusyjne .

i tak .. X pewnie miał 10 klawiatur - teraz kupuje 11stą i wyłapie co jest lepsze ...
- to jak z odsłuchami ... takie "testy" w sklepie przez 2 minuty to se możesz wsadzić w buty ...
08-05-2010, 22:58:49

Santall
Yoda

Shake well before use...

Temat wielokrotnie wałkowany tym razem w wydaniu 61 klawiszy.

Osobiście polecam MPK, długo rozważana kwestia, praca na tym sprzęcie to prawdziwa przyjemność i co ważne łatwość użytkowania (sprzęt bardzo intuicyjny)

Faktem jest że bezpośrednia konkurencja daje więcej softu do tego typu parapetów ale myślę że nie o to w tym chodzi.

MPK 61

10-05-2010, 10:30:35

Strony: [1]   Do góry
Drukuj

Skocz do:  
FORUM AUDIO VIDEO ŚWIATŁO i DJ - Toplist

Nostalgia Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS