FORUM AUDIO VIDEO ŚWIATŁO i DJ
10-09-2010, 21:40:41 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?
Aktualności: Działy dostepne tylko dla zalogowanych: FAQ-Tutorial Zone, DJ tuts & tests, Recenzje - Analog Deck, Recenzje - Mixer, Recenzje - DIGITAL, Vinyl orass Inne Nośniki, Światło i Wizualizacje, Hyde Park, Relax i Muzyka, Nasze setup'y, BAZAR... zarejestruj się już TERAZ!

Dołącz do TEAM'u: Allen & Heath, DENON, Ecler, Numark, Technics, NEW! Reloop !
Ostatnie dodatki na forum: proste wklejanie VIDEO w posty, łatwy UPLOAD dużych plików
>> ZAAWANSOWANE WYSZUKIWANIE TEMATÓW <<>> FORUM na TELEFON <<

Strona głównaPomocKalendarzZaloguj sięRejestracja
Strony: [1] 2 3   Do dołu
Drukuj

Autor Wątek: Vestax/Reloop? Które?  (Przeczytany 2354 razy)
kangurass
R2-D2

Witam :)
Z tej strony DJ Lysy Bolo, gram w Potupajkach Dolnych, smigam z iPoda!!!!

A teraz tak serio.
Od długiego czasu zastanawiam sie nad zakupem czegos do domu. Jestem rezydentem dosc duzego klubu(nie wazne gdzie - przeciez nie przyszedlem sie tu chwalic osiagami :]) wiec kontakt z playerami mam, jestem dosc ograny z roznym sprzetem. Ale w domu niestety sprzetu nie mam a nagrywam sporo 'radiówek'. Meczenie sie z traktorem myszka/skrótami jest nudne/meczace/nie daje takich efektów jakie mozna uzyskac dobrym kontrolerem majac jednak feeling gry a nie myszke.
Badziewnych CD(P100 omg) kupowac nie mam zamiaru, gramców tym bardziej a na porzadne CD mnie w sumie nie stac.
Zainteresowalo mnie pare produktów - najbardziej VESTAX.
I pojawia sie pytanie czy kupowac po taniosci VCI-100 a moze jednak warto kilka stówek dorzucic na VCI-300? Ale jesli nie widac roznicy to po co przeplacac? :)
Uwagę przkuły również RELOOP USB i Digital Jockey ale wiele osób odrazdza reloopa.

Chcialbym zapytac o opinie kogos kto mial stycznosc ze wszystkimi z tych kontrolerów a moze poleci cos innego w podobnej cenie. Forum przejrzalem, czytalem recenzje o tym i tamtym ale takiego porównania nei znalazłem, jesli jest to przepraszam :)

pozdrawiam :)
05-03-2010, 12:32:46

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

hey vinyl dj! your girlfriend prefers 17 inches!

czy kupowac po taniosci VCI-100 a moze jednak warto kilka stówek dorzucic na VCI-300?

warto

jesli nie widac roznicy to po co przeplacac?

widać... a raczej słychać i czuć...

Uwagę przkuły również RELOOP USB i Digital Jockey ale wiele osób odrazdza reloopa.

no to raczej oni (czyt. to "wiele osób") mają problem...
05-03-2010, 13:29:04

kangurass
R2-D2

a mozesz okreslic jaka jest wada 100 w porownaniu do 300?
100 ma jakies opoznienia, czy cos co przeszkadza w uzytkowaniu czy po prostu to kwestia czesto nieprzydatnych bajerów? :)

No i który z tych wymienionych przeze mnie lub w podobnej cenie bys polecil?

z góry dzieki za pomoc :)
05-03-2010, 13:45:45

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

300 jest większy . lepiej współpracuje z SERATO . ma interfejs audio

polecam 300 albo reloopa ...
05-03-2010, 15:17:36

kangurass
R2-D2

SMP-1 USB czy RELOOP Digital Jockey 2 - Edycja Interfejs ? :)
05-03-2010, 15:21:43

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

to zupełnie inne sprzęty...

jeden to odtwarzacz USB/SD
drugi to kontroler MIDI
05-03-2010, 16:38:52

kangurass
R2-D2

zdaje sobie z tego sprawe ale i jedno i drugie dziala pod usb czyli na zastosowania głownie domowe a wlasnie o to mi chodzi :)
05-03-2010, 17:57:53

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

przeczytaj powoli #5 jeszcze raz... tym razem ze zrozumieniem...
05-03-2010, 19:52:36

lcaise
POWERmod
Death Star

#0 taki jestes dobry dj-rezydent a nie znasz podstawowych sprzętów i nie stać cie na cdki : D ?

FAIL
08-03-2010, 01:26:22

.

kangurass
R2-D2

to ze jestem rezydentem nie znaczy ze zarabiam nie wiadomo ile, zreszta powinienes wiedziec jaka jest kasa w PL z DJingu :] Jesli nie wiesz to powiem Ci ze smieszna. Po za tym mam tez swoje wydatki, wazniejsze niz kilka tysiecy na dobry sprzet, nie sadzisz ze sa w zyciu wazniejsze proprytety? :)

On Topic: wybieram Digital Jockey 2 Interface :)
09-03-2010, 11:24:36

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

OK - czekam na zamówienie...
09-03-2010, 12:37:15

korbiarz
C-3PO
*

przewertowałem cały internet w poszukiwaniu za i przeciw wybranym modelom kontrolerów.

i mam dylemat pomiędzy VCI-300 a RDJ2 IE.
Na reelopa  stać mnie na vci-300 jeszcze nie ale będzie niebawem, kwestia kilku dni i  tutaj się rodzi pytanie co kupić
RELOOP jest tańszy, jego wygląd jest wg mnie lepszy, ale nie o wygląd chodzi przecież, ani jednego sprzętu ani drugiego nie miałem w ręku.

Wyczytałem że reelop posiada kiepskiej jakości przyciski cue/paułka/start trzeszczą plastikowo i bardziej w tym aspekcie przypominają zabawkę niż profesjonalny kontroler
kiepskiej jakości dźwięk na wyjściu, oraz potrafi przymulić/wydawac trzaski-piski jak za dużo rzeczy na raz.

za to vci-300 nie ma kontroli efektów więc potem trzeba dokupić potem efektor vfx-1, jeśli takowe będą mi potrzebne

Za vci-300 przemawia marka VESTAX, której to chyba raczej nie ma co porównywać do reelopa który to nie jest chyba zbyt dobrym producentem ( jak czytam, bo nie siedzę w tym fachu jeszcze) 

I tak jak patrzę na youtube, filmy z rdj jedynie w zaciszu własnej sypialni, zaś vci na kilku imprezach, przecież kiedyś przyjdzie czas że będe miał przyjemność gdzieś zagrać
a najlepiej zagra  się na sprzęcie który się posiada, a jest to sprzęt bardzo mobilny więc nic nie stoi na przeszkodzie żebym mógł na nim grać na beforach/afterach/imprezach.
Tylko czy z reelopem nie będe wyglądał śmiesznie?

Potrzebuje opinii osoby która jest obyta z tymi dwoma produktami i szczerze doradzi mi co wybrać, chciałbym usłyszeć tyle argumentów ile potrzeba abym po zakupie produktu nie miał jakichkolwiek wątpliwości co do racji podjętej decyzji
 bo sprzęt naprawdę musi  posłużyć co najmniej 2-3 lata zanim uzbieram na dobre techniksy, mixerek vestaxa a może nawet allen&heatha i dodatkowo DVS jakiś

pozdrawiam
17-03-2010, 02:23:13

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

Wyczytałem że reelop posiada kiepskiej jakości przyciski cue/paułka/start trzeszczą plastikowo i bardziej w tym aspekcie przypominają zabawkę niż profesjonalny kontroler
kiepskiej jakości dźwięk na wyjściu, oraz potrafi przymulić/wydawac trzaski-piski jak za dużo rzeczy na raz.

- nie, ale nawet jak by tak było to zacznij grać i nie będziesz ich słyszał :D

VESTAX VCI był wcześniej - ludzi się przyzwyczaili i poznali to - wszedł VCI300 to naturalnie na niego przeszli... ogólnie VESTAX jako marka jest lepiej rozpoznawalny - dlatego masz na imprezach VCI cześciej .

... a za trzy lata czy kupisz techy ? wątpię ... wtedy normą będą takie setupy:
<a href="http://www.youtube.com/v/JDY3GOGHCbU" target="_blank">http://www.youtube.com/v/JDY3GOGHCbU</a>

... nawet na tym naszym, polskim zadupiu .
17-03-2010, 02:30:31

korbiarz
C-3PO
*

Czyli który i czemu wybrać?
17-03-2010, 02:42:47

lukait28
Obi-Wan

Minimalny Stan:)

#13 Zobacz sobie jeszcze ten:http://maxvax.pl/index.php/2009/10/07/VESTAX-tr-1-nowy-kontroler-MIDI-dj/
17-03-2010, 11:22:33

DisOrder
Gość
Deck a słyszałeś może co nieco o czymś takim jak RELOOP ConTour czy jakoś. Może coś Ci wiadomo na ten temat. Za kilka dni ma być jakaś oficjalna prezentacja?
17-03-2010, 12:15:48

DragonEak
ECLER.team
Obi-Wan
*

Szczerze to watpie czy w Polsce takie setupy beda norma.
Owszem, moze coraz czesciej bedziemy sie z tym spotykac.
Lecz w duzej czesci klubow dopiero teraz zniknely CDJ100. Wiec nie spodziewalbym sie takiej rewolucji w 3 lata.
17-03-2010, 12:21:26

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

#15 . HGW... ale z targów zapewne będzie masa rzeczy na maxvax.pl także sie zobaczy ...

#16 . ale zniknęły ! jeszcze 2-4 lata temu nie było to takie oczywiste ... a za chwile zniknie w PL tez CD to z czego bedziesz grał ? ... albo z lapa albo z czegoś co będzie blizej iPad'a :)
17-03-2010, 13:31:45

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

Small | Large

może to być ciekawe....
17-03-2010, 13:37:24

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

dotykowy TRAKTOR PRO na iPada ... heheh ... ale miazga by była :D
17-03-2010, 14:06:23

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

albo dwa iPady po Wi-Fi ... łiiiii ... i sterowanie światłem po DMX przy okazji ... albo 4 iPady !!!1111 :D

<a href="http://www.youtube.com/v/xnVA9dmYWIs" target="_blank">http://www.youtube.com/v/xnVA9dmYWIs</a>
17-03-2010, 14:09:07

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

ale będzie zajebiście w przyszłości ! już się doczekac nie mogiem :)
17-03-2010, 14:11:24

korbiarz
C-3PO
*

DVS i Vinyl nie odejdą do lamusa

jungle/drum and bass grany z kontrolera z abletonem? Pewnie tak będzie, ale i tak bardzo dużo osób zostanie przy plackach bo będą chcieli być bardziej tru, będzie to swoisty rarytas.

VESTAX tr-1 -  hmmm jogow w tym nie widzę, jest jakas kontrola nad utworem taka jak w przypadku kontrolera  z jogami?

To które by Panowie wybrali i czemu :)?
17-03-2010, 14:55:52

kazek
C-3PO
*

#15 RELOOP wypuszcza rmx40 z MIDI współpracujący z traktorem, i nowy sterownik, może to o to chodzi
17-03-2010, 15:19:03

lukait28
Obi-Wan

Minimalny Stan:)

Fakt nie ma jogów,tyle że sterownika nie kupujesz raczej do skretchu
za to masz kontrole 4 kanałów vci-300 tego niema ,wygodne sterowanie efektami,do vci-300  musiałbyś dokupić VFX-1 , no i kosztuje sporo mniej niż vci-300

Według mnie tr-1to drugi z najciekawszych sterowników obecnie dostępnych zaraz po xone:dx tyle że dx jest dwa razy droższy od tr-1

reasumując:jeśli miałbym kupować teraz sterownik to  wybór byłby taki:

mam 1000 jurków- biorę xone:DX
mam 500 jurków-biorę TR-1
mam 1800 jurków-biorę xone 4D
nad innymi sterownikami bym się nie zastanawiał
oczywiście to moje osobiste zdanie :)
17-03-2010, 16:32:48

Strony: [1] 2 3   Do góry
Drukuj

Skocz do:  
FORUM AUDIO VIDEO ŚWIATŁO i DJ - Toplist

Nostalgia Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS