FORUM AUDIO VIDEO ŚWIATŁO i DJ
10-09-2010, 21:47:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?
Aktualności: Działy dostepne tylko dla zalogowanych: FAQ-Tutorial Zone, DJ tuts & tests, Recenzje - Analog Deck, Recenzje - Mixer, Recenzje - DIGITAL, Vinyl orass Inne Nośniki, Światło i Wizualizacje, Hyde Park, Relax i Muzyka, Nasze setup'y, BAZAR... zarejestruj się już TERAZ!

Dołącz do TEAM'u: Allen & Heath, DENON, Ecler, Numark, Technics, NEW! Reloop !
Ostatnie dodatki na forum: proste wklejanie VIDEO w posty, łatwy UPLOAD dużych plików
>> ZAAWANSOWANE WYSZUKIWANIE TEMATÓW <<>> FORUM na TELEFON <<

Strona głównaPomocKalendarzZaloguj sięRejestracja
Strony: [1]   Do dołu
Drukuj

Autor Wątek: Dlaczego buczy? Tech 1210  (Przeczytany 1538 razy)
tele1funken
C-3PO
*

Witam. Po przeszukaniu forum nie znalazłem niczego na ten temat, więc postanowiłem otworzyć nowy wątek. Mój tech buczy. Nie wiem dlaczego. Tech ma już parę lat. Myślałem ze to kable więc wymieniłem komplet. Założyłem nowe czincze plus nowe uziemienie. Zmieniłem także uziemienie które idzie z płytki do pitcha. Nic nie daje. Dodam też że buczy mniej gdy założę system ale dalej normalnie nie da się grać. Sprawdziłem kable uziemienia które idą do ramienia. Kable są w porządku. Sprzęt buczy nawet gdy jest odłączony od prądu. Pytanie: Czy kable uziemienia powinny iść z pitcha gdzieś jeszcze? Na jakiej zasadzie działa uziemienie? Dodam, że cały sprzęt, igła, mixer i całe podłączenie na pewno są ok. Pomóżcie. To może być błaha sprawa a ja się z tym głowie już od paru dobrych dni...
04-03-2010, 10:15:23

szynszyl
MOD.team
Yoda

a to na pewno tech buczy? może mixer Ci buczy...
orass jak masz sprzęt do prądu włączony? ile i jakie urządzenia są wpięte do jednej listwy / kontaktu? jaka listwa? czy uziemiona? jaki masz odsłuch? opisz co do czego masz podłączone...

słowem podaj Pan trochę szczegółów ;]
04-03-2010, 16:12:05

tele1funken
C-3PO
*

Dzięki za zainteresowanie panie szynszyl. To nie będzie wina podłączenie do prądu bądź odsłuchów. Szczegół jest taki, że buczy mi nawet wtedy gdy gramofon jest odpięty od prądu, jedynie 2 kanały i uziemienie są podłączone pod xona 22. Potem idzie wieża i głośniczki. Wszystko działalo na 6-ciu poprzednich gramofonach podłączonych pod taki sam układ. Inny szczegół to to, że jeden z kanałów buczy o wiele głośniej niż drugi. Czy to możliwe ze te delikatne kabelki (od kanałów) na końcu ramienia (tu przy styku systemu)  tworzą zwarcie? Innego wytłumaczenia tu nie widzę... tych dwóch srubek na końcu jeszcze nie rozkręcałem. Nie mam takiego minimalistycznego srubowkręcika ale ide poszukać...dodam ze sprzęt podłączyłem także pod 3 różne gniazdka prądowe i nic nie dało...Buuuuuczy
         Mam też pytanie z innej beczki. Jakim specyfikiem można posmarować pitcha co by lepiej chodził? Jakieś drogie masło?
05-03-2010, 10:04:47

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

hey vinyl dj! your girlfriend prefers 17 inches!

tak - masłem będzie ciekawie...
05-03-2010, 10:44:27

szynszyl
MOD.team
Yoda

rozumiem, że jak odłączysz ten deck od mixera to jest cisza?

;]

orass sprawdź / wyczyść styki od systemu i obczaj wtedy ;]
05-03-2010, 14:32:26

szynszyl
MOD.team
Yoda

oeza Ty deck to byś od razu wszystko masłem smarował :P
05-03-2010, 14:47:58

Bombello
Ile dałeś za tego technicsa?
05-03-2010, 15:06:47

tele1funken
C-3PO
*

Masmix ? Dobre masło ? Oczywiście ze jest cisza jak odłączę deck od mixera.
          Sprawdzałem już 3 systemy. Czyściłem je i robiłem wszystko co przy zdrowych zmysłach każdy powinien i mógłby zrobić. Nic kompletnie nie pomaga.
          Sprawdziłem także te cholerne 4 kabelki które łączą się przy końcu ramienia z systemem. Od początku do końca kable wyglądają na całe.
          Sprawa zakupu techa to oddzielna sprawa. Kupiłem go od dj. który gra jako Marco Saville (google). Nie kupiłem go przez allegro (mój błąd) tylko zaufałem kolesiowi który powoływał się na portal Ftb i swój niebiański serwis (kolo jest znany). Mówił ze zmienił kable, ze pitch pięknie chodzi ze wszystko w nim jest cacy. Teraz kolo nie odpowiada na telefony a ja zostałem z łajnem i muszę go naprawiać sam krok po kroku. Dałem d.py a teraz koleś ma ze mnie polewę. Za techa, równo tysiak. Uwaga na typa, kanciarz to jego drugie imię...

05-03-2010, 17:29:21

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

Masmix ? Dobre masło ? (...) robiłem wszystko co przy zdrowych zmysłach każdy powinien i mógłby zrobić (...) Za techa, równo tysiak

simply: Technics user :D
05-03-2010, 19:56:32

tele1funken
C-3PO
*

Może ktoś rozbierał techa i widział czy uziemienie idzie z pitcha gdzieś jeszcze?
06-03-2010, 18:51:15

Bombello
To może serwis Technics ?

07-03-2010, 02:39:20

Desper
MOD.team
C-3PO

skąd klikasz?

=> desper@deck.pl

na pewno coś się poradzi ;)
08-03-2010, 07:20:35

tele1funken
C-3PO
*

Po wizycie u Despera sprzęt chodzi jak żyletka. Pozdrowionka i polecam kolegę :)
09-04-2010, 10:38:27

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

że techa na żyletki ? no ... tylko materiał kiepski także średnio się nadaje ;D
09-04-2010, 10:45:16

Desper
MOD.team
C-3PO

o, a właśnie tak czekałem czy jakiegoś mejla dasz - czy aby wszystko oko chodzi ;)
09-04-2010, 16:46:13

tele1funken
C-3PO
*

Tak. Wybacz ale katowałem sprzęt i nie powiem pięknie śmiga. Bez zarzutu.  Widzę ze Tech może teraz przeżyć swojego właściciela, czyli mnie a to napawa mnie optymizmem, gdyż mam zamiar jeszcze troszkę skosztować przyjemności tego życia :D Pozdro Desper i dziękówka.
17-04-2010, 08:42:19

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

bez serwisu - nie przeżyje ... a są lepsze .. i tańsze .
17-04-2010, 09:28:36

Strony: [1]   Do góry
Drukuj

Skocz do:  
FORUM AUDIO VIDEO ŚWIATŁO i DJ - Toplist

Nostalgia Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS