kace
C-3PO
|
Witam,
czy ktoś się wsłuchiwał w oba systemy? Czym one się różnią opórcz budowy? czy HK Audio - D.E.A.CON SYSTEM w ogóle produkują jeszcze?
pzdr.
|
 |
07-02-2010, 13:30:39
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
załacze ci jedną z ofert wstepnych . to zjada HK jak chce .
|
 |
07-02-2010, 17:29:56
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kace
C-3PO
|
no spoko. Ale mnie interesuje system aktywny.
|
 |
07-02-2010, 17:36:46
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
a jakie to ma w tym wypadku znaczenie ? ... że oflagujesz się "mam system aktywny" i laski będą lecieć na to czy będziesz tym grał .. ?
TX jest lżejszy, ładniejszy, wytrzymalszy, łatwiejszy w rozbudowie, ma lepsze głośniki, większy SPL, równiejsze NATURALNE pasmo, a napęd jest realizowany z zasady tak samo z tym, że masz większą możliwość ingerencji w to (procek DSP) - czyli np. dopasowania pod różne pomieszczenia -> opcji konfiguracji systemu masz masę - przy HK możesz sobie zrobić głośniej/ciszej ... i to koniec opcji .
|
 |
07-02-2010, 17:53:07
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kace
C-3PO
|
ale Deck. hehehe. Interesuje mnie HK A.C.T.O.R. aktywny, mobilny, sprawdzony, idealny dla moich potrzeb. Pozatym ma więcej basu. właśnie tak przy okazji. Jest on dostępny u Ciebie w sklepie. Po dobrej nawet, przystępnej cenie. Prawda to? Można go zakupić tu czy to tylko wystawa? :)
pozdro i czekam na odpowiedź.
Ł.
|
 |
07-02-2010, 18:18:14
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
co do zakupu - napisz maila . chyba nawet jest HK dostępny na szybko, bo ktoś pytał nie dawno... a ten EV jest pod każdym względem lepszy - nowocześniejszy . Róznica jest kolosalna, a ja nie robie w tym 15 lat zawodowo i nie miałem okazji poznać tych i innych zestawów także... klient nasz Pannnn ... łehehehe :D P.S. JBL'a tez ci sprzedamy ... i nawet Hand BOX'a @ ADS jak się uprzesz :D
|
 |
07-02-2010, 18:25:31
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kace
C-3PO
|
chyba nawet jest HK dostępny na szybko, bo ktoś pytał nie dawno...
No ale to "chyba"? ;>
|
 |
07-02-2010, 18:42:25
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
chyba, bo jest..... niedziela ? Pozatym ma więcej basu nie ma ... HK ma większe głosniki basowe, ale basu ma gdzieś 4 razy mniej ... no i w tym budżecie kupisz wiecej EV niz masz na załaczniku także finalnie bedziesz miał ~10 razy tyle dołu co w HK ...
|
 |
07-02-2010, 18:45:30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
no i ten dół w EV to jest coś typu trzęsienie ziemi a nie coś a'la j*banie młotem w gruby karton... pffff
|
 |
07-02-2010, 18:47:25
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kace
C-3PO
|
nie ma ... HK ma większe głosniki basowe, ale basu ma gdzieś 4 razy mniej ...
ale ma 4 głośniki.
|
 |
07-02-2010, 18:57:16
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
ale mniej dźwięku ... czegoś nie ogarniasz ?
w handboksie kupisz 20 głośników w tej cenie stary ... i na prawie każdej wsi zrobisz szał normalnie...
|
 |
07-02-2010, 19:06:10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
i dalej ciągnąc ta twoją logikę to sufitowych kupisz za to z pińcet :D
i ile watuff to będzie !!1111 że HO HO !!1111
|
 |
07-02-2010, 19:13:27
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
jacie! mam pomysł!!!1111
trzeba kupic na aledrogo ~zylion radiomagnetofonów unitry i wymontowac głosniki !!1111
HA ! czad - nie ? mega-giga-kilowatów + ściana głosników .... łooooo ... "polish nirvana" ... i na vinyle starczy :D
|
 |
07-02-2010, 19:29:29
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
hehehe ... czy tylko ja się ubawiłem tym ? :D
coś tak zamilkł ?
Powiedz lepiej do czego ci ten system i ile masz budżetu to cos pomyslimy i pogadamy na konkretach ... a jak nic cie nie obchodzi tylko cena konkretnego - czegoś to pisz maila ... na HK mamy najlepsze ceny w tym kraju ... na EV z resztą też :)
|
 |
07-02-2010, 19:56:46
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kace
C-3PO
|
no to zostałem wyśmiany. hehe. około 30tysi to budżet.
|
 |
08-02-2010, 08:34:50
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kace
C-3PO
|
potrzebuje do grania transów w plenerach, w klubach i innych takich.
|
 |
08-02-2010, 08:37:27
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
nie wyśmiany - dzizus ... tylko się napinasz na to HK strasznie tak jak by to było niewiadomo co ... a nie jest . HK są fajne małe systemy, ale już w tym budżecie z pewnością bym tego nie brał . Na takie granie jak mówisz brał bym EV z pewnością. Oni wiedzą jak robić systemy koncertowe - zapewniam:
HK zawsze wzorowało się własnie na nich i na DYNACORD'zie Górki mogą być takie jak w tym załączniku, ale dał bym procesor + jeszcze jeden, możliwie duży koniec mocy + dwa doły na podwójnych 18'' i to nie koniecznie z serii TOUR-X jeśli da radę ... Także "głośnikowo" będzie więcej niż HK, bo górka jest na uczciwym 15'' i potężnym, nowym hornie + masz gigantyczną masę presetów zabezpieczających, filtrów, kompresory, EQ, delaye itd w procku . To szczególnie dupe ratuje w pomieszczeniu, bo paczki wtedy wstawiasz praktycznie gdzie chcesz i praktycznie dowolny konfig sobie prockiem wyciągniesz . System wtedy sobie ustawiasz tak, że możesz iść spać i żaden DJ ci NIC nie zrobi... BA! to sobie możesz ustawić tak, że będziesz AUTOMATYCZNIE "nagradzał" mocą jeśli DJ będzie grał na dobrych poziomach a jeśli przewali zaprogramowany level - np. przekroczy +3dB na mikserze to system automatycznie chlastnie mu moc :D Zajebisa zabawa z tym jest - uprzedzasz jełopa jak jest zestrojony procesor i potem obserwujesz jego reakcje jak sam sobie odcina moc :D Stary - tym "małym" zestawem robiliśmy plener dla testów (1x15'' górka + 1x18'' dół na stronę) - to opędziło imprezę na 2000 ludzi a słyszalność była na jakieś 4-5 km .. z takim zestawem zmasakrujesz dowolny klub ...
|
 |
08-02-2010, 09:21:27
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melon_sc
|
Mozesz jeszcze raz wystawic tą specyfikacje, intersuje mnie system do 30 tysi. Co proponujesz?
|
 |
31-08-2010, 21:07:07
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
proponuję wypisać się na info@stagefield.pl- do czego ma to być itd .. czym więcej tekstu tym lepiej .
|
 |
01-09-2010, 01:27:30
|
|
|
|
|
|
|
|
|