|
PiorOOn
|
Otoz od kilku dni zaobserwowalem pewien problem z moim xone 3d. Gdy podpinam mixer kablem usb do komputera w glosnikach slychac syczenie(dzieje sie tak tylko w sytuacji kiedy podpinam mixer do kompa gdy muzyka leci z innego zrodla wszystko dziala poprawnie). Wie ktos czym to moze byc spowodowane spowodowane ??
|
 |
04-02-2010, 22:41:38
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
zalisiacz kompa sieje po masie ?
|
 |
04-02-2010, 22:59:00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PiorOOn
|
W instrukcji od mixera wyczytalem cos podobnego a jako rozwiazanie problemu bylo cos takiego ''to cure this cut the screen at one end of the audio cable(either at the laptop or mixer)'' << he kepasa?? O co chodzi jakby bo Englisz panimaju ale nie rozumiem tego zdania >> cut the screen <<
|
 |
04-02-2010, 23:20:32
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
odetnij ekran ... czyli ten "oplot", który otacza żyły sygnałowe ... odseparuj masę po prostu z tego źródłą, które sieje ...
z tym, że im chodzi o "audio cable" a nie drut USB, bo jak mówisz to on przenosi shit w tor audio ... właśnie dlatego zawodowe urządzenia mają symetryczne połączenia - czyli takie gdzie masa urządzenia jest odseparowana od przewodów sygnałowych .
|
 |
05-02-2010, 00:02:34
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
a jak laptok jest na samej baterii to jak jest ? też sieje ?
|
 |
05-02-2010, 00:03:42
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PiorOOn
|
Tak. Jak na samej baterii dziala tez tak dziwnie buczy
|
 |
05-02-2010, 16:02:17
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
czyli masz tak: mixer zapięty do samego wzmacniacza i NICZEGO więcej - cisza zapinasz USB - buczy ... i nie ma znaczenia czy lapek z zasilacza idzie czy nie ... ?
|
 |
05-02-2010, 22:17:59
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PiorOOn
|
Dokladnie. Buczenie pojawia sie dopiero w momencie wtykania usb do mixera.
|
 |
05-02-2010, 22:55:45
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
nic innego nie podłączone i buczy jak wtykasz TYLKO USB - tak ?
inny lap - to samo ? inne zasilanie (np. u kumpla) tez to samo ?
|
 |
05-02-2010, 23:56:34
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PiorOOn
|
Tak jak podlaczam pod lapka dziewczyny tez slychac lekkie buczenie. Co do innego zasilania to nie wiem bo nigdzie nie wynosilem mixera ale powtarzam ze to ewidentnie musi byc wina lapka bo buczy po podlaczeniu do usb(pod innym zrodlem dzwieku jak np gramofon nic- cisza). Nie wiem czy cos w kompie poprzestawiac czy jak :/
|
 |
06-02-2010, 11:16:41
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DisOrder
Gość
|
:D ja mam tak samo z DVSem....
|
 |
06-02-2010, 11:54:01
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
syfi po masie IMO ... zalezy jakie to poziomy, ale jesli to słychac tylko po odkręceniu gałek na maksa to bym zignorował ...
|
 |
06-02-2010, 23:57:07
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PiorOOn
|
No wlasnie ze nie. U mnie buczy nawet przy volume na ok polowe :/ nie jestem audiofilem ale mam przez to chyba troche gorsza jakosc dzwieku co mnie denerwuje dosc mocno
|
 |
07-02-2010, 12:07:38
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
sprawdź na innym zasilaniu ... odłącz od laptopa zasilacz .
|
 |
07-02-2010, 17:32:28
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reeplay
DENON.team
Obi-Wan
Always hardstyle!
|
Albo zrób to co piszą w instrukcji "cut the screen" - odetnij w jednym miejscu masę i sprawdź, kabel USB jak coś spieprzysz to koszt rzędu 6zł, więc wiele nie inwestujesz w razie co.
|
 |
10-02-2010, 07:55:08
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dj_Roofer
Skywalker

|
Troche niemozliwe ze buczy na baterii. Ja mialem podobny problem. Nic nie dawal separator masy na audio (lapka mam podpietego pod dn-hc4500). Pomogl dopiero dobry zasilacz z filtrami.
|
 |
13-02-2010, 08:00:10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Styki
C-3PO
|
można spróbować użyć przedłużacza bez uziemienia. Też mam 3D i akurat w jednym klubie jest buczeinie a w żadnym innym nie spotkałem się z tym. Używam tam właśnie przedłużacza bez uziemienia i jest ok.
|
 |
21-02-2010, 05:34:19
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ykman
Reloop.team
Obi-Wan
|
Witam ostatnio wpadlem do klubu gdzie mialem grac i spotkala mnie niemila niespodzianka podpiolem TRAKTOR scratcha wlaczylem laptopa wszystko ladnie pieknie odpalam decka a tu problem jak wyzej buczenie ktore eleminowalo granie. do jednego gniazdka podlaczona byla listwa a do niej wzmacniacz, mikser, decki, jakies inne urzadzenie no i zasilacz do lapka. Listwa zwykla bez wlacznika. Kiedy odlaczylem zasilanie od kompa buczenie ustalo ale co z tego jak na samej bateri dlugo nie pociagnie lapek. jest jakias sprawdzona metoda zeby to sie nie dzialo. Raczej nie bede chodzil do klubow z roznymi przedluzaczami i nie mam tez zamiaru ucinac kabla od zasilacza. 2 razy mi sie to zdazylo w klubie i zaczyna mnie to draznic teraz idac do klubu bede sie zastanawial czy bedzie buczyc czy nie. Dlaczego w jednym klubie nie buczy a w innym buczy. czy wystarczy podlaczyc zasilacz do innego gniazdka ? co mozna zrobic zeby weleminowac to buczenie ?
|
 |
23-02-2010, 21:04:51
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
można kupić sobie porzadnego lapa i/lub porządny, stabilizowany zalisiacz ... teraz już wiesz dlaczego wiekszośc ludzi, która mniej liczy sie z wydatkami kupuje maka .. ?
|
 |
23-02-2010, 21:59:33
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pedroboks
DENON.team
Yoda
|
Przez ponad rok byłem uzytkownikiem 3D do ktorego był podpiety laptop warty 1000 zł ( a moze nawet mniej) i nie miałem zadnego problemu z buczeniem. Grałem w róznych lokalach i nigdy nic sie nie działo. Teraz uzywam 4D i tego samego 3 letniego laptopa i tez żadne buczenia i problemy nie wystepują. Miałem tez mac'a ktorego sprzedałem bo nie widziałem sensu uzywania lapa za kilka tysiecy jeśli inny warty 4 razy mniej tez sobie spokojnie radzi i przez cały okres uzytkowania nigdy nie sprawiał problemów. 3 lata po 2 imprezy w tygodniu i 3 rózne sterowniki XPONENT, xone 3D, xone 4D, soft to TORQ, TRAKTOR 3 i teraz TRAKTOR Pro. Laptop : 1.73 Ghz i 2,5 GB RAM
|
 |
24-02-2010, 02:29:17
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ykman
Reloop.team
Obi-Wan
|
można kupić sobie porzadnego lapa i/lub porządny, stabilizowany zalisiacz ... teraz już wiesz dlaczego wiekszośc ludzi, która mniej liczy sie z wydatkami kupuje maka .. ?
no teraz wiem gdzie mozna taki stabilizowany zasilacz zakupic ?? mozna takiego dopasowac do mojego lenovo t60 ?? jestem zupelnie zielony jezeli chodzi o ten temat.
|
 |
24-02-2010, 21:03:45
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dr.DECK
|
hasło padło - szukaj . przeczytaj co wylata z twojego zasilacza (te volty i te ampery) - wpisz to w google i dodaj "zasilacz stabilizowany" + miasto które ci sie podoba... powinno działać .
|
 |
24-02-2010, 22:03:47
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Styki
C-3PO
|
ja mam prosta metode jak juz jestes w klubie i masz taki problem. bierzesz kombinerki wyrywasz uziemienie z przedluzacza i w to miejsce wpinasz laptopa. Rozwiazanie dosc spartanskie ale mi pomoglo :-)
|
 |
25-02-2010, 01:15:27
|
|
|
|
|
|
|
|
|