FORUM AUDIO VIDEO ŚWIATŁO i DJ
08-09-2010, 15:44:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?
Aktualności: Działy dostepne tylko dla zalogowanych: FAQ-Tutorial Zone, DJ tuts & tests, Recenzje - Analog Deck, Recenzje - Mixer, Recenzje - DIGITAL, Vinyl orass Inne Nośniki, Światło i Wizualizacje, Hyde Park, Relax i Muzyka, Nasze setup'y, BAZAR... zarejestruj się już TERAZ!

Dołącz do TEAM'u: Allen & Heath, DENON, Ecler, Numark, Technics, NEW! Reloop !
Ostatnie dodatki na forum: proste wklejanie VIDEO w posty, łatwy UPLOAD dużych plików
>> ZAAWANSOWANE WYSZUKIWANIE TEMATÓW <<>> FORUM na TELEFON <<

Strona głównaPomocKalendarzZaloguj sięRejestracja
Strony: [1]   Do dołu
Drukuj

Autor Wątek: Reloop Spin! 1 vs 2  (Przeczytany 1323 razy)
Bacidus
Han Solo

Base & Comercial Sh|t is My Music ID

Mam pytanie o DVS firmy RELOOP. Ktoś z was miał z tym styczność? No i najważniejsze pytanie czym tak na prawdę różni się wersja 1 od 2 (poza kolorem)? Dla mnie im prościej i bardziej niezawodnie tym lepiej nie szukam choinki tylko alternatywy dla moich coraz starszych pleców żeby tyle placków nie trzeba było tachać.
23-01-2010, 10:52:23

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

hey vinyl dj! your girlfriend prefers 17 inches!

:D
23-01-2010, 11:01:39

Bacidus
Han Solo

:D

Deck jak by nie patrzeć to masz go w ofercie :) aż tak źle że się nie wypowiesz :D
23-01-2010, 11:11:58

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

wiesz... Twój avatar vs. granie z plików :D

funny, isn't it?
23-01-2010, 11:22:50

Bacidus
Han Solo

wiesz... Twój avatar vs. granie z plików :D

funny, isn't it?

Ty za to dużo się nie zmieniłeś :D A avatat to w kinach leci a my tu oftopa walimy. Jak możesz to na priva mi coś o tym napisz skoro nie chcesz na forum :D
23-01-2010, 11:29:27

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

beheheh... ja tam się nie znam - wiesz ... nie jestem DZIDZIEJEM :D

gdzież mi oceniać tak skomplikowane oraz zaawansowane technicznie dzidziejskie urządzenia :D

no i vinyl rulez !!!1111 forevaaaaaaaaa!!!1111

btw. jaki masz budżet ?
23-01-2010, 13:00:50

lcaise
POWERmod
Death Star

Dziekuje, dobranoc.
23-01-2010, 22:01:33

.

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

nie płacz.. będzie dobrze..
23-01-2010, 22:31:02

Bacidus
Han Solo

btw. jaki masz budżet ?

Jak najniższy nie chodzi o to że nie mam kasy ale nie widzę sensu w inwestowaniu jeżeli aktywnie już prawie nie gram i potrzebuję tego, żeby sprzęt raz na 2 tygodnie przetrzeć nie słuchając w kółko tych samych kawałków przy tym bo mimo tego, że mam same dobre placki to już nimi rzygam tyle razy wałkowane i wolał bym nawet jakiś szrot wrzucić pod igłę byle tylko coś nowego pomiksować.

Lcasei świat się zmienia i jak można sobie trochę ułatwić to mi to pasi a nie że prawdziwy DJ tylko z analogów jedzie. Nie uważam się za DJ'a już od bardzo dawna więc mogę nawet cyfrowy szrot mixować byle mnie to trochę oderwało od życia codziennego. Mam gdzieś jak ktoś mnie ocenia i co o mnie myśli bo za dużo już lat na karku mam. Pytam czy ktoś to testował i czy jedyną alternatywą jest wydanie 2k na Seranto czy to jest rosądna alternatywa.

24-01-2010, 12:22:29

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

to sprzedaj stare techy, mikser i kup se coś fajnego ... DVS jest dla fetyszystów, którzy licza się tylko z tym jak na nich "reszta" takich samych zboczeńców będzie reagowała . Dla nich nie ma znaczenia ani jakość granych numerów ani wygoda czy możliwości.

MIDI działa szybciej i dokładniej, a jakość brzmienia to kwestia przetwornika jaki sobie wybierzesz... Dzis całkiem porządna namiastka studyjnej jakości dźwięku jest w zasięgu każdego...
24-01-2010, 15:42:50

lcaise
POWERmod
Death Star

24-01-2010, 22:00:26

.

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

40'' - nie oszukuj ;P

oraz - co na to zona ? :>
24-01-2010, 22:08:24

lcaise
POWERmod
Death Star

24-01-2010, 22:32:11

.

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

no OK - 50/50 - niech ci będzie...

a zamiast pałowac się tym przereklamowanym i nikomu nie potrzebnym, diabelskim HD byś coś porobił lepiej pożytecznego :>
24-01-2010, 23:06:23

lcaise
POWERmod
Death Star

25-01-2010, 01:35:53

.

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

heh :D

tylko Turbo dekoder trzeba brać (ten 500GB), bo ma o wiele lepszy procesor obrazu.

btw. ty wiesz, że z dźwiękiem to jest to samo dziś ? Przepaść jeszcze większa IMO... :>
25-01-2010, 01:48:31

Bacidus
Han Solo

Ech ... Deck "lekko" audiofilem od ciebie czuć :) ja nie jestem aż tak wrażliwy na jakość dźwięku. Co do HD to wole mój projektor. Po 40" Sony które kupiłem tylko oczy mnie bolą a na TV nie mam czasu wole DVD sobie zapuścic na przekątnej 3,5m + amp. DENON + 5.1 Kody + Leniwiec elektryczny i nic więcej mi nie trzeba.

... a na jaki kolwiek tekst o DVS to nie mam co liczyć rozumiem :D

26-01-2010, 19:35:09

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

spin 2 ma lepszy interfejs i soft chyba

a co do HD to rzeczywiście - trzeba mieć na czym oglądać ... no i wszystko zależy od pomieszczenia jakie masz - czasem więcej nie powiesisz niż powiesisz ;) ... do/dla jednego pasuje projektor a do innego nie .

w każdym razie ja lubię detale, a mam ich o wiele więcej na moim TV (oglądanie z 3-4m) niż w ultranowoczesnym (czyt. Złote Tarasy) kinie na dwóch, zawodowych projektorach BARCO ... o kontraście nawet nie wspominam ...

no i projektor ma dość zasadnicze wady:
a) w dzień to nie bardzo....
b) żywotność lampy.....

Projektor jest czad, ale jak sobie robić zawodowo kino w domu... na co dzień - sorry ...
26-01-2010, 20:53:38

Bacidus
Han Solo

Detale z czasem męczą, a jak przyjemnie się ogląda filmy jak jesteś w środku akcji. Co do robienia sobie kina codziennie to ja robię :) Wracam z pracy, jebs na fotel 3 piloty w łapie i gotowe. Ale masz rację każdy lubi to co lubi a i ciemności mają swoje zalety :)
26-01-2010, 23:40:32

Bacidus
Han Solo

A bo zapomniałem zapytać ale nie testowałeś żadnego z nich (RELOOP Spin)? Bo zasadniczo opisy i znikome filmiki w necie przestudiowałem.

I jeszcze co do żywotności lamp to mój Benq już 2 lata śmiga średnio film i 2-3 seriale dziennie i nic się nie dzieje a kumpel samsunga Full-Shit_HD już 3 razy w tym czasie do serwisu wysyłał o Philipsie drugiego znajomego nie wspomnę. Z żywotnością LCD też nie jest tak kolorowo a awaryjność dużo większa niż starych baniek.

Jeden wielki plus jeszcze projektora w takie mrozy (działa jak drugi kaloryfer) :)

26-01-2010, 23:44:40

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

DVS:

nie .. nie mam o nich bladego pojęcia... ale sie sprzedaja i na razie zero narzekań . Znajac reloopa to znów mógł zrobic tani, dobry DVS, ale nie wiem ... nie interesuje mnie to specjalnie, bo to poroniony pomysł jest dla użytkowniaka - tylko spzredawcy na tym zarabiają...

PROJEKTOR biurowy vs HD:

pfff :D

btw. miałem trzy projektory, dwie plazmy i cztery elcedeki <liczę te co były dłużej niz miesiąc> przez ostatnie 5 czy 6 lat także nie musisz mnie przekonywać - duży obraz to wielka zaleta.... ale to koniec zalet jak chodzi o codzienne TV + filmik parę razy w tygodniu ...

...a wyraźny, ostry i kontrastowy obraz nie męczy - zapewniam ... tak samo jak dobry dźwięk .
26-01-2010, 23:56:39

Bacidus
Han Solo

...a wyraźny, ostry i kontrastowy obraz nie męczy - zapewniam ... tak samo jak dobry dźwięk .

Nawet sex w nadmiarze męczy :) Mnie po obejrzenie z 2m filmu na BluRay oczy [ piiiiiiiiiiiiiiii ]ą ale może to dla tego że jedtem grafikiem z zawodu i całe dnie przed kompem siedzę. Tak na prawdę to kwestia gustu. Na dźwięk nie narzekam na obraz też nie a TV jako TV nie oglądam bo szkoda mi czasu na wymuszoną papkę reklam przerywanych niepotrzebnie filmami.

Na infomusic znalazłem nie najgorszy test Spina! 2 tylko nie wiem czy mogę podpiąć dla innych zainteresowanych tematem. Daj znać bo nie chce bana dostać :D
27-01-2010, 00:14:51

Dr.DECK
Death Star

STAGEFIELD F.A.Q.

Mnie po obejrzenie z 2m filmu na BluRay oczy [ piiiiiiiiiiiiiiii ]ą ale może to dla tego że jedtem grafikiem z zawodu i całe dnie przed kompem siedzę.
- to kwestia sprzętu raczej ... ale nie wiem co to za odtwarzacz i co to za TV .... i w reszcie jak to wszystko jest ustawione .

TV nie oglądam bo szkoda mi czasu na wymuszoną papkę reklam przerywanych niepotrzebnie filmami.
to nFilm HD polecam (2 dobre kanały filmowe w pełnym HD za 9.90zł) i/lub inne premiumy ... tam nie ma reklam a repertuar całkiem całkiem cipowiem ... albo coś z VOD ...

Fajowe sa tez rzeczy na Discovery HD Showcase... na TVP HD też można troszkę popatrzeć na cos czego nie ma w standardowej TV a na pewno nie w takiej jakości...

MTVnHD <koncerty> ... dwa Eurosporty HD <rajdy, dakar, kulki ;) itd> ... a na TVN HD też raz na jakiś czas coś poleci ...

Jak masz na czym nagrywac to sobie ustawiasz wybrane pozycje z EPG -> po robocie masz wszystko gotowe do odtwarzania i to w świetnej jakości a reklamy sobie możesz przewinąć ... o ile wystepują w ogóle ...

Sprzęt ma znaczenie - inaczej masz to co masz ...
27-01-2010, 00:29:18

lcaise
POWERmod
Death Star